Itt vagyunk.
Barátoktól többé-kevésbé elbúcsúzva, a bőröndöt félig bepakolva, útlevelet/repjegyet előkészítve, családtól még nem elköszönve. Ázsiára felkészülve?
Utolsó néhány órám Budapesten, a gép délután 5kor indul ferihegyről.  A becsekkolást mondjuk úyg 3 vagy két és fél órával az indulás előtt lenyomjuk. A Qatar Airways elég kédvező feltételeket állít hadba az utazók kegyeiért, szóval engem megnyertek. A szokásos 23-25 kb helyett 30 kilós bőrönddel utazhatok turista osztályon, és egész gyorsan elvisznek Szingapúrba (:D). Emellett a kézipoggyászom max 7 kilós lehet ( ha nem akarok mindenféle pótdíjat fizetni. és nem akarok) és a qatar oldalán azt olvastam, hogy 50x37x25 centis lehet (vagy valami ilyesmit). Trükközni akartunk az összesen kitölthető 37 kilóval, hogy a kézipoggyászom a 40 literes túrzsákom lesz és akkor milyen pompásan pakolhatok abba is, ha valami nem fér be a bőröndbe. Ezzel csak a méret megengedett keretei miatt van baj, mert a túrazsákom merevítőstül 60-65 cm magas... Hallottam mindenféle sztorti arről, hogy ki-hogyan utazott simán 60 literes kézipoggyászával, meg milyen trükkök vannak a mérésnél, DE inkább nem most kockáztatok. Tutira megyünk, a bagaboo-t viszem fel a gépre.
 Fenn előreláthatólag olvasni fogok, míg Franciska füstölő billentyűkkel írja majd a szakdogáját. Szerintem Doháig éber leszek, izgulni fogok, felfogom h mi is történik, meg ilyenek. Mint már leírtam fél 12re érkezünk Dohába és a gépünk reggel 7kor indul Szingapúrba, szóval... majd a második repülésen alszom. Az első két napban a Suresh családnál fogok lakni, ők visznek be 10-én a UWCSEA-be.

 Nagyon várom már az orientációs hetet:)))

most már tényleg nincs más hátra, mint előre.

.mm

.

nnnaaaa, szia budapest!