Jójó... egy hónapja nem írtam, holott elhatároztam, hogy sűrűn és rendszeresen fogok posztokat közölni. De most tényleg, mit csináljon az ember ha semmire nincs ideje és egyszerűen mindig van mit csinálni?

KALAND
Mert, hogy példának okáért az elmúlt két hétvégén csak éppen, hogy volt időm tanulni másnapra meg mosni, vasalni az egyenruhákat, MIVEL Indonéziában meg Malajziában voltunk. Nem csak ez az amiért tényleg kalandos volt az elmúlt két hét, de én még sosem utazgattam Dél-Kelet Ázsiában azelőtt. Bintanon töltöttünk egy hétvégét a kolisokkal, nagyjából csak azért vittek minket, hogy kikapcsolódjunk. Igazi fehér homokos tengerpart, közelről még sosem látott állatok, pálmafák, tiszta california.
  A múlt hétvége kicsit melósabb volt és ezzel együtt valamivel izgalmasabb is. Art trip, a 11. évfolyamon azoknak akik visual arts-ot vettek fel. Pénteken utolsó óra után rohantunk a bus baybe, felszáltunk a buszra (útlevél és sketchbook volt a beugró) és indultunk is Melakára. Este felé értünk oda, a szállásunk a világörökség részét képező óvárosban volt egy utcányira a night markettől amit minden éjjel megrendeznek. A feladatunk az volt, hogy fotózzunk, rajzoljunk, nézelődjünk, gyűjtsünk anyagot. És mindezt szabadon. El voltunk engedve 3 fős csoportokba, hogy felfedezzük a várost. Hihetetlen hely. Portugál, holland, sok kínai, angol és persze maláj hatás mindenütt a házakon, az utcákon, a szokásokban. Nagyon élveztem, ez volt az első igazi "ázsiai utazás" ahol így tényleg ismerkedtünk a környékkel meg a történelmével és nem csak nyaraltunk.
az utazgatásokat itt a legjobb csekkolni: tillagram


AMI A SULIT ILLETI

 Lassan kezdem úgy érezni, hogy belerázódtam az itteni életbe. Már tudom hol a helyem, melyik órára mi kell, mikor kell készülni, mikor van délután röpi, IfP, service, stb. Az egyetlen amivel, ha nem is küszködök, de érzem a hiányát, az az IDŐ. És leginkább az alvásból elvett időre gondolok. A legszebb, hogy annyira tudtam, hogy így lesz, mert minden otthoni UWC-s mondta, hogy erre nehéz figyelni, én meg amúgy is hajlamos vagyok reggelbe nyúlóan dolgozni, azért, hogz kész legyek. Az elmúlt hetekben egyszerűen nem volt olyan, hogy hajnali egy óra előtt tudtam volna elmenni aludni, de akkor is másnap hétkor kelni kell.(a legrosszabb rekordjaimat inkább nem is említem, mert a szüleim kiakadnának), de mindegy... majd kitalálok valamit.
 Megvoltak az első dolgozatok, a matekom egész jól sikerült, ESSből első jegynek 4est kaptam egy házira (jó... elég gáz, de kicsit flreértettem az igazi feladatunkat), de a második esszém mér 6os lett:) Legjobban a pszichológia, az angol meg a szerdai ESS órákat élvezem. Nem kell túlragozni, egyszerűen tök jó érzés, hogy az ember olyasmit tanulhat ami őt tényleg érdekli. Mondjuk kétség kívül nehéz eldönteni, hogy hány felé szakadjak... MINDEN ÉRDEKEL, minden órára maximálisan készülni akarok, minden témának le akarok ásni az aljáig, dolgzni akarok rajta, de erre egyszerűen nincs idő, muszáj dönteni és nemet mondani egy csomó érdekes dologra itt:c