Lassan lefutjuk az összes fennmaradó kötelező kört a suliban. Ezen a héten még kiállítás, azután már "szabadság". Szóval végre a csinálásra koncentrálhatunk.

 Nem olyan régen, végre megjött az új útlevelem, küldhettem a scann-t a sulinak, megkaptam a welcome packet, ma reggel skypeoltam Szingapúrral (nagyon izgultam, de  szerencsére nem sikerült borzasztóra), a 10 perces megbeszélés után elmentünk megvenni a repjegyet (mert online csak 1021 sikertelen foglalást bonyolítottunk le), még el kell küldenem a járatom adatait a sulinak, voltam NAGY bőröndöt nézni, holnap megyek Óbudára idegen nyelvű másolatot kérni az anyakönyvi kivonatomról, neki kell állnom intézni a nemzetközi diákigazolványt, a tanuló vízummal a suli bajlódik, mostanában jönnek még az oltások és majd szerválok is melléjük egy nemzetközi oltási könyvet.
 Ez a poszt azt hiszem inkább terápia (nekem), mint hasznos/érdekes infók nektek. Sűrűsödnek a dolgok, és nagyon szívesen járok mindennek a végére, de leterheli az embert ha magában kell tartania. Kicsit feszült most a helyzet. Éppen a peremén vagyok az év végének (még van dolgom a suliban), de már jócskán benne vagyunk a júniusban is, már nincs két hónap az utazásig és én szeretném intézni a legfontosabb dolgokat. 

De elég a nyafogásból!!44!4 Mesélek a mai repjegy vásárlásról, hogy valami kontent is legyen ebben a posztban.
 Szóval apukám és a Qatar Airways online jegyvásárlási rendszere már két napja bénáztak egymással, mikor megszületett a döntés, hogy "Jó, akkor bemegyünk a Szabadság téri irodájukba és megvesszük ott!". Igaz, így 8 ropival többe fáj, de egyszer ingyen lehet módosítani az egyik dátumot (ami egyébként 100 euro lenne). A qatarban az a jó, hogy 30 kilogrammot oszthatunk el akárhány bőröndre, viszont csak egy kézipoggyászt vihetünk és az maximum 7 kilós lehet. És nem annyira drága mint a többi légitársaság akik Szingapúrba visznek. Hogy mik a hátulütői azt majd utazás közben/ után fogom megtapasztalni:)
 Úgy néz ki, hogy augusztus 7-én (8-án kell kint lennem, 9. nemzeti ünnep, amit a fogadó családdal töltök és ők visznek engem másnap reggel 10-re a kampuszra) 5 óra körül indul a gép. A beszállást indulás előtt 3 órával lehet megezdeni, de a felszállás előtti órában már nincs ki-be mászkálás. A repcsi éjfél előtt érkezik meg Dohába, ahonnan reggel hétkor tudunk tovább indulni Szingapúrba. A végtelenül készséges nő a qatar irodájban felhomályosított, hogy fejenkémt 40 dollárért (USD) az Oryx Lounge-ban is csövezhetünk 6 órát. (Ez azért jó dolog, mert állítólag kényelmesebb mint a reptér várótermei, van enni/inni és az ember le is tud zuhanyozni.) Tehát a Szingapúrba siető gép 8-án reggel 7 óra körül indul és még aznap este fél 7-re, 7-re landol az új otthonunkban.